‘Het Energiefonds is een financieringsfonds van de provincie Utrecht, dat voor Zakelijk Utrecht alles financiert rondom de energietransitie. Zonnepanelen zijn niet lastig te financieren, omdat we praten over bewezen technieken en bewezen concepten. Voor zonnepanelen wordt eigenlijk standaard gebruik gemaakt van onze energielening, een financiering tot € 50.000, waarbij wij driekwart van het initiatief financieren, tegen een voordelige rente. Eigenlijk worden voor deze standaardlening geen zekerheden of aanvullende voorwaarden gevraagd.

Heb je meer dan € 50.000 nodig, of wordt het concept te groot of te speciaal, dan kunnen we ook dat financieren, dan wordt het een maatwerkfinanciering. Dan hebben we wel zekerheden nodig en gaan we het businessconcept beoordelen. Maar ook in die gevallen is financiering van zonnepanelen goed te doen.

De doorlooptijd van een standaardenergielening is twee à drie dagen. Soms duurt het iets langer, maar een dergelijke lening is echt binnen een paar dagen rond, tot maximaal een maand bij een wat grotere omvang. De doorlooptijd van een maatwerkfinanciering is afhankelijk van de complexiteit van het dossier. Betreft het een complex businessconcept waarin sprake is van nieuwe technieken en nieuwe, innovatieve ideeën, dan zijn we wat langer bezig. In zo’n geval laten we ons voorlichten en verdiepen we ons in de techniek. Maar, het zal echt niet te lang duren. We zijn altijd snel en efficiënt.

Ondernemers kunnen contact met ons opnemen via de site www.energiefondsutrecht.nl. Daarop staan de 06 nummers van mijzelf en van mijn collega Roy Ellenbroek en een mailadres. Ook kun je op de site direct een aanvraagformulier voor de energielening invullen. Vul je contactgegevens in, voeg de offerte van je zonnepanelenleverancier bij en dan heb je in theorie het geld binnen twee dagen op je rekening staan. Kom je er niet uit, bel ons dan en wij helpen je verder met het invullen van de aanvraag. Kom je er niet uit wat betreft de zonnepanelen of de technische mogelijkheden van je installatie? Bel dan Jeroen Bosma! Dat doe ik ook!’

Jeroen Bosma | T 06 130 569 08 | E info@savepartner.nl

Maak werk van zon! aanvraagformulier gratis advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in. Energiecoach Jeroen Bosma neemt contact op om u te voorzien van een gratis onafhankelijk advies.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.