Toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt 2018

Toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt 2018

Subsidie mogelijk voor verbeteren aansluiting studie op werk

De aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt kan beter in de regio Amersfoort. Dat vinden werkgevers, onderwijsinstellingen en de gemeente. Daarom werken zij gezamenlijk aan vijf speerpunten om die verbinding te verbeteren. Ook in 2018 is de gemeentelijke subsidieregeling Toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt Amersfoort weer opengesteld. Onderwijs en bedrijfsleven kunnen er gebruik van maken. Tot 1 april 2018 kunnen samenwerkingsinitiatieven worden aangedragen voor een bijdrage uit dit Toekomstfonds. Er is € 250.000 beschikbaar voor 2018.
Samen met partners uit onderwijs en bedrijfsleven heeft de gemeente Amersfoort een agenda met vijf speerpunten opgesteld. Het Toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt Amersfoort is gericht op deze speerpunten.

  • Kansen op arbeidsmarkt voor MBO-leerlingen niveau 1 en 2 verhogen
  • Snellere en beter match van stages en leerbanen bij MKB-bedrijven
  • Enthousiasme en instroom van leerlingen voor de technieksector vergroten
  • Personeelsinstroom in de ICT verhogen

Meer inbreng van kennis uit de praktijk in opleidingen.

Het streven is om het onderwijs beter te laten aansluiten op de vraag van werkgevers, zodat er een betere match komt van vraag en aanbod op de regionale arbeidsmarkt. Jongeren krijgen scholing die meer op de praktijk aansluit en vergroten hiermee hun kansen op de arbeidsmarkt. Bedrijven komen gemakkelijker aan geschikt personeel, wat hun groeikansen versterkt en onze regio economische kansen biedt.

De samenwerkende partners zijn: HU Amersfoort, MBO Amersfoort, ROC Midden Nederland, Hoornbeeck College, VO-kamer, Federatie van Bedrijvenkringen Regio Amersfoort, De Maatschappij Eemland, Vereniging Amersfoortse Bedrijven (VAB), Vereniging Amersfoortse Ondernemers (VAO), Vereniging Amersfoortse Zelfstandigen (VAZ), VNO-NCW Provincie Utrecht en Gemeente Amersfoort.

2018-02-15T11:14:54+00:0014:32|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt 2018